Hår

Få vackert och glänsande hår

Klipp håret lite och ofta så slipper du kluvna toppar.

 

Tvätta inte håret för ofta. Det är dåligt både för hår och hårbotten. Det räcker med 2-3 gånger i veckan. Använd inte för varmt vatten när du tvättar håret. För varmt vatten gör hårbotten och hår torrt. Använd ljummet vatten och avlsuta med kallt vatten så blir håret glansigt.

 

Föna inte håret för ofta. Låt det hellre lufttorka, så ofta du kan. Måste du föna så handdukstorka håret så det inte är för blött först. Borsta inte blött hår! Det går gärna av då. Red istället ut det med fingrarna eller använd försiktigt en glestandad kam.

 

Gå aldrig och lägg dig med vått eller fuktigt hår! Risken finns att du får svamp i hårbottnen!

 

Massera hårbottnen, gör det samtidigt som du tvättar håret. Det är bra för blodcirkulationen. Det är inte bra för blodcirkulationen att gå utan mössa när det är kallt ute. Med dålig blodcirkulation i hårbotten växer håret sämre och faller lättare av.

 

Använd hårinpackning åtminstonde en gång i veckan.

 

Använd en borste av svinborst. Dom är skonsammare mot håret.

 

Använder du hårtofs ofta? Sätt den då inte alltid på samma ställe, det sliter på håret.

 

Man kan använda olja i håret mot bland annat torrt och frissigt hår. Det gäller att inte använda för mycket och att undvika hårbotten. Ta gärna lite extra i topparna. Håret blir då glansigare, mjukare och vackrare. Det finns många olika sorters håroljor att köpa men det går lika bra att använda till exempel olivolja.

 

Ät mycket proteinrik mat och vitaminer så får du finare hår. Drick också mycket vatten.

Hösten och vintern är påfrestande tider för ditt hår. Det behöver då lite extra omtanke för att se bra ut. Håret blir torrare på denna delen av året. Använd inpackning minst en gång i veckan för att hjälpa till med återfuktningen.

 

Använd mössa. Utan mössa blir håret torrt och du får kluvna toppar.

 

Har du blött hår ska du absolut inte gå ut utan mössa. Stoppa in allt hår i en tjock mössa om du måste gå ut.

 

På sommaren är det viktigt att skydda håret mot solen. Saltvatten och sol kan leda till torrt och frissigt hår. Använd aldrig hårspray som innehåller alkohol på sommaren.

 

Har du saltvatten eller klor i håret ska du inte lägga dig och sola, det skadar håret väldigt mycket. Vill du sola så skölj först av håret med sötvatten eller skydda håret med sjal eller en hatt.

 

Även om du inte varit i poolen eller havet så är det bra att skydda håret med en hatt eller sjal.

 

Det finns solskyddsfaktor att köpa till håret med! Kolla i välsorterade affärer.

 

© naturligt-vacker.se 2016