Bryn

Plocka ögonbrynen

Genom att plocka ögonbrynen öppnar du upp ögonen, vilket ger styrka och definition till ansiktet. Om man aldrig plockat ögonbrynen innan så ska man veta att lite gör stor skillnad. Man behöver inte plocka ner dem till smala streck, utan det räcker att man formar till dem.

 

Plocka ögonbrynen direkt efter du duschat. Värmen från duschen hjälper till att lossa hårsäckarna, vilket gör att det blir enklare att plocka och gör mindre ont. Plocka ögonbrynen i riktning mot hårväxten så gör det inte så ont och du får ett mer naturligt resultat. Plocka ett hårstrå i taget nära roten.

 

Det går också bra att plocka innan man lägger sig så all rodnad försvinner över natten. Plockar du på dagen så kan du lindra rodnaden med en isbit.

 

Plocka om du har hårstrån mellan ögonbrynen. Men ta aldrig bort hår ovanför ögonbrynen. Det kan lätt göra att det ser onaturligt ut.

 

Du kan göra det enklare genom att fylla i ögonbrynen med ögonbrynspenna eller kajalpenna i den form som du vill ha och sen plocka bort håret utanför.

 

En snygg form på ögonbrynen ger hela ditt ansikte ett piggare utseende och ger mer fokus på dina ögon.

 

Plocka helst i dagsljus så blir resultatet bättre.

 

Ögonbryn bör vara jämna. Plocka lite i taget på varje bryn istället för att göra ett i taget. Då blir det lättare att de blir lika.

 

Viktigt att tänka på:

 

Plocka inte för mycket av ögonbrynen! Plockar man för mycket finns det risk att det inte växer ut igen. Det bästa är om du plockar lite och sen väntar ett par timmar eller till nästa dag och plocka lite till.

Hur man formar ögonbrynen

 

På detta sätt får du en form som är anpassat efter dit eget ansikte.

 

Använd en vanlig penna och håll den upprätt mot näsvingen. Ögonbrynet ska börja vid denna punkt.

 

Håll sen pennan snett från näsvingen rakt över mitten på ögat. Denna punkt vid ögonbrynet bör vara ögonbrynets högsta punkt.

 

Till sist vinklar du pennan ännu mer så den ligger vid ytterkanten av ögat. Ögonbrynet bör sluta vid denna punkt. Gör det inte det så kan du plocka alternativt fylla i med en ögonbrynspenna.

 

Att tänka på vid köp av pincett:

 

Köp helst en som är smal och har en sned tipp. De gör det lättare att få tag i små hårstrån och att få bort inåtvuxna hårstrån.

© naturligt-vacker.se 2016